Route

Het rondje Breda-Breda is totaal 215 kilometer. Voor de Onbeperkte Vuelta hebben we deze afstand verdeeld over 5 dagen. Dit betekent dat de eerste 4 etappes rond de 45 zullen zijn en de laatste dag zullen we 35 kilometer afleggen.

 

 1. 29 juni

  Breda - Gilze

  29 juni start de Onbeperkte Vuelta Brabant op de Grote Markt in Breda. Via het Mastbos verlaten we Breda en komen vervolgens na 10 kilometer bij de eerste verzorgingspost in  Ulvenhout. Als we zijn uitgerust, naar het toilet zijn geweest en iets hebben gegeten en gedronken vervolgen we onze weg. Via Strijbeek komen we in Chaam bij de tweede verzorgingspost. We zijn op de helft van de eerste etappe. Deelnemers die een halve etappe willen afleggen starten hier.

  Als we weer 10 kilometer op weg zijn komen we in Baarle Nassau. We laten het drukke centrum links liggen en komen bij Zorgboerderij-Camping Hardelhoeve. Het personeel staat hier klaar om de deelnemers te voorzien van iets te eten en te drinken. De laatste kilometers gaan door Alphen en vervolgens door de bossen richting Gilze waar de finish bij Sporthal Achter de Tuintjes is.

  Klik hier voor de route
 2. 30 juni

  Gilze – Zevenbergen

  De start van de tweede dag is op de parkeerplaats ´achter de tuintjes´ bij de sporthal in Gilze. We gaan een stukje door de woonwijk en dan rechtsaf het viaduct over. In Rijen gaan we via de Sportparkweg het spoor over. We verlaten Rijen bij de rotonde aan de Dongense weg, richting Dongen. In Dongen is de eerste verzorgingspost bij de atletiek vereniging. Voordat we daar aankomen moeten we via de fietsbrug het kanaal over. Dit is een pittig klimmetje.

  Via Hoge Ham en later de Lage Ham verlaten we Dongen in de richting van Oosterhout. In Oosterhout is de tweede verzorgingspost bij Brownies en Downies. Hier kan weer uitgerust worden en het personeel zal de deelnemers voorzien van iets te eten of te drinken.

  Als we uitgerust zijn is het even een klusje om Oosterhout uit te komen. Via Den Hout gaan we richting Made. De route komt dwars door Made, langs het oude gemeentehuis en vervolgens richting Wagenberg, waar de derde verzorgingspost bij de sporthal is.

  De laatste kilometers van deze etappe gaan eerst door de weilanden en vervolgens langs de provinciale weg (net als de Vuelta Hollanda). In Zevenbergen koen we via de Noorderhaven en de Sint Jorisstraat bij de finish naast Hotel de Borgh.

  Klik hier voor de route
 3. 01 juli

  Zevenbergen – Bergen op Zoom

  De start van de derde etappe is achter hotel de Borgh in Zevenbergen. Via het suikerpad verlaten we Zevenbergen. We komen door Klundert en vervolgen onze weg naar de eerste verzorgingspost in de prachtige kerk (de Vijverhof) van Fijnaart.

  Als we iets hebben gegeten en gedronken en uitgerust zijn gaan we op weg naar Stampersgat. Na stampersgat nemen we de Noordzeedijk, langs de fabrieken richting Dinteloord.

  De route loopt door Dinteloord en als we dit dorp verlaten is bij sportvereniging Prinsenland de tweede verzorgingspost.

  Uitgerust steken we de Steenbergseweg weer over en volgen het fietspad richting Steenbergen. In Steenbergen gaan we een klein stukje richting het centrum en vervolgens gaan we via de Rondweg Oost weer naar de Halsterseweg. Na ongeveer 3 kilometer steken we de A4 over via de fietsbrug. Aan de overkant komen we in Lepelstraat. Hier is de derde verzorgingspost bij het gemeenschapscentrum.

  En dan verder voor de laatste 10 kilometer. We komen eerst door Halsteren en vervolgens door de nieuwbouw van Bergen op Zoom. Door een park, over een fietsbruggetje, komen we op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

  De laatste kilometers van deze etappe gaan richting het Kwadrant (een school voor Praktijkonderwijs) waar de finish in Bergen op Zoom is.

  Klik hier voor route
 4. 02 juli

  Bergen op Zoom – Zundert

  De vierde etappe start bij Praktijkschool Het Kwadrant in Bergen op Zoom. Via de Antwerpsestraat verlaten we Bergen op Zoom en bereiken we Woensdrecht als we de Langeweg volgen en onder de A4 doorgaan. In Woensdrecht klimmen we langzaam maar gestaag het dorp in. Tot we het dorp verlaten en in Hoogerheide komen. Voor de rotonde, bij Slagerij Verheart gaan we linksaf het fietspad op.. Iets verderop is de eerste verzorgingspost van deze dag, in het gemeentehuis van Woensdrecht. Het personeel van MFC Kloosterhof voorziet de deelnemers van koffie/thee of iets anders te drinken.

  Als we uitegrust zijn vervolgen we onze weg richting Huijbergen en daarna naar Nispen. In Nispen rijden we de dorpsstraat uit, dit wordt de Nispenseweg. Bij de rotonde steken we de Antwerpseweg over en slaan linksaf (parallel aan de weg) en volgen de Nispenseweg tot we bij Sportpark Vierhoeven in Roosendaal zijn. Bij  Voetbalclub BSC Roosendaal is de tweede verorgingspost.

  Via het Vierhoevenpad, de Onyxdijk en de Krampenloop komen we in de richting van Rucphen. In Rucphen laten we de Markt rechts liggen en verlaten we het dorp via de Zundertseweg. Bij speelboerderij Den Scherpenberg  is verzorgingspost 3.

  Als we uitgerust zijn vertrekken we voor de laatse kilometers van deze etappe. We volgen het fietspad ongeveer 5 kilometer en steken na het gehucht Moeren grote weg over. Aan de overkant gaan we rechtsaf de Eldertstraat in. Deze blijven we volgen tot vlak voor de Rucphenseweg. Hier slaan we linksaf de Pastoor van Vessemstraat in. In Klein Zundert gaan we rechtsaf bij Brood & Banket Joost Douenburg, de Burgemeester Kieveitslaan  in. Over de fietsdbrug en dan het laatste stuk naar de finish op de Markt.

  Klik hier voor de route
 5. 03 juli

  Zundert – Breda

  De vijfde etappe start in Zundert op de markt. Via de fietstunnel verlaten we Zundert en komen we in Klein Zundert. We verlaten Klein Zundert via de Heischoorstraat. Deze weg volgen we ongeveer 8 kilometer tot we in Sprundel zijn (wordt Sprundelsebaan en Klein-Zundertseweg). In Sprundel is de eerste verzorgingspost bij De Trapkes. Een mooi buurtcentrum in de voormalige kerk.

  We vervolgen onze weg door St. Willibrord en komen vervolgens in Etten-Leur. Hier is de tweede verzorgingspost bij buurtcentrum De Linde.

  We verlaten Etten-Leur via de spoorlaan en vervolgens de Liesbosweg. We slaan rechtsaf het Liesbos in. Bij restaurant de Peer gaan we nog niet richting Breda. Via de Drielindendreef gaan we terug naar de Leurse Baan. Deze steken we over. Via de wijk Prinsenbeek komen we in Breda. De Finish is op de Grote Markt.

  Klik hier voor de route